ІСНУВАННЯ РОЗВ’ЯЗКУ РІВНЯНЬ ГІПЕРБОЛІЧНОГО ТИПУ В  ,  p l l L R d x ПРОСТОРАХ, ЗАДАЧА КОШІ ДЛЯ РІВНЯНЬ ГІПЕРБОЛІЧНОГО ТИПУ - Яременко, М. І. (Computer Science and Applied Mathematics, 2016)
Розглядаються умови існування розв’язку задачі Коші для рівнянь гіперболічного типу в просторі Лебега. При доведенні теореми існування використовується схема Гальоркіна, будується послідовність наближення Гальоркіна та показується, що ця послідовність збігається до розв’язку рівняння.