ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ АКТИВНОСТІ МАЙБУТНІХ ДИЗАЙНЕРІВ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ УНІВЕРСИТЕТУ - Білозуб, Л. М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті розглянуто специфіку формування творчої активності майбутніх дизайнерів в освітньому середовищі університету. Висвітлено взаємозалежність науково-педагогічних принципів, методів і засобів, що впливають на розвиток творчої активності. Окреслено роль мистецького середовища у формуванні творчої активності майбутніх дизайнерів. Автором розкрито етимологію поняття «дизайн», що охоплює декілька смислових рядів. Творчу активність визначено як основу підготовки майбутніх дизайнерів, що об’єднує естетичний (творчий) і технічний (діяльнісний) аспекти. Підкреслено, що професія дизайнера акумулює знання суміжних професійних галузей – техніки, архітектури, мистецтва – на основі взаємообміну інформацією й технологіями. Визначено, що використання креативності в процесі підготовки майбутніх дизайнерів передбачає індивідуальний підхід до студента. Професія дизайнера охоплює різні види діяльності, оволодіння якими вимагає творчого підходу.