ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ І СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ - Грибан, Г. П. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Зміст статті розкриває теоретичні аспекти професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи. Розглянуто вітчизняні та іноземні літературні джерела, у яких висвітлені питання професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи. Надано аналіз сучасного стану і перспективи професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи з людьми, які мають обмеження в розвитку. Людина з обмеженими фізичними можливостями в сучасному демократичному суспільстві не має права залишатися на узбіччі соціально-культурних процесів, системи людських взаємин та цінностей. Люди з обмеженими фізичними можливостями мають такі ж права, як і здорові люди, їм необхідно повноцінно навчатися, отримувати загальну освіту, по мірі можливості повноцінно брати участь у соціальному житті суспільства, приносити користь державі.