РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ ВИТРИВАЛОСТІ ВІЙСЬКОВИХ КЕРІВНИКІВ: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ - Вербин, Н. Б. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті проведений історико-педагогічній аналіз проблеми розвитку професійної витривалості військових керівників у різні епохи розвитку суспільства, яка набувала різноманітних форм та засобів залежно від історичних, соціальних та політичних умов. Здійснено теоретичний аналіз праць визначних науковців різних галузей науки,у яких започатковано вирішення проблеми розвитку професійної витривалості та їх вплив на підготовку військових керівників. Визначено, що в сучасних умовах залишаються високі вимоги до рівня розвиненості професійної витривалості як професійно важливої риси військового керівника.