АНАЛІЗ ЗАРУБІЖНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ МЕТОДІВ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПРОГРАМІСТІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Круглик, В. С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті наведені результати аналізу досліджень зарубіжних вчених, присвячених проблемам фахової підготовки майбутніх інженерів-програмістів. Підкреслюється важливість використання досвіду іноземних колег з метою удосконалення навчання у вітчизняних вишах. Особливу увагу приділено методу учнівства, стратегії когнітивного конфлікту і методу побудови ментальних моделей, методам феноменографічного дослідження, методу візуального моделювання програм, методиці навчання студентів програмуванню з використанням веб-орієнтованого середовища і методу виконання вправ із пропусками, методу парного програмування, методу програмного навчання, методу розвʼязання професійно-орієнтованих задач з використанням програмних засобів математичного призначення.