УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДНИЙ ТАНЕЦЬ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ МАЙБУТНІХ АКТОРІВ - Гончаренко, Ю.В.; Ляшиченко, А.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
Зміст статті полягає в дослідженні проблеми формування національної свідомості майбутніх акторів засобами українського народного танцю. Автори визначають зміст, форми та методи української хореографії, спрямовані на усвідомлення майбутніми акторами духовних надбань минулих поколінь, розвиток їхньої художньо-естетичної освіченості, поваги до народних звичаїв, традицій та формування в них національної свідомості.