СТИМУЛЮВАННЯ ПОТРЕБ СТУДЕНТІВ В ОВОЛОДІННІ МЕТОДИКАМИ РОЗВИТКУ ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ШКОЛЯРІВ - Баюрко, Н.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті розглядається екологічна компетентність як обʼєкт досліджень психологів та педагогів. Окреслено підходи науковців до визначення педагогічних умов формування екологічної компетентності. Висвітлюється доцільність одного з основних шляхів стимулювання потреби студентів в оволодінні методиками розвитку екологічної компетентності школярів: цілеспрямованого моделювання ситуацій екологічної діяльності, що зумовлюють виникнення у студентів необхідності активного застосування знань, умінь та навичок розвитку екологічної компетентності школярів.