ЕФЕКТИВНІ МЕТОДИ ФОРМУВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ ДО ВИСТУПУ У МУЗИКАНТІВ З РІЗНИМИ ІНДИВІДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИМИ ОСОБЛИВОСТЯМИ - Котова, Л.Н.; Метлицкая, В.А.; Черняк, Е.Б. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті розглядаються ефективні методи формування психологічної готовності музикантів до умов виступу на сцені. Показана необхідність диференційованого підходу при виборі методів для виконавців з різними індивідуально-психологічними особливостями. Розкрито значущість методів психічної саморегуляції для підготовки емоційно неврівноважених інструменталістів до майбутньої виконавської діяльності.