ТЕХНОЛОГІЇ СПЕЦІАЛЬНОГО НАВЧАННЯ В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГА - Волярська, О.С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
У статті розглядаються основні особливості впровадження технології соціально-психологічної діяльності з дітьми із вадами зору. Питання психолого-медично-педагогічної реабілітації дітей з вадами зору вирішується шляхом застосування форм і методів соціальної роботи з реабілітації такої групи дітей. У підсумку найбільш результативним у соціально-психологічній роботі з такою категорією дітей і родинами, у яких вони виховуються, виявився комплексний підхід.