ПЕДАГОГІЧНІ ТА ХУДОЖНІ АСПЕКТИ ВИНИКНЕННЯ ТЕАТРІВ ДЛЯ ДІТЕЙ НА УКРАЇНІ - Петренко, Н.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
У статті методом історичного аналізу виявляються педагогічні і художні закономірності виникнення театрів для дітей на Україні.