ГЕНДЕР В ОСВІТІ - Приходько, М.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
У статті проаналізовано різні тлумачення поняття "гендер"; розглянуто сутність гендерного підходу в освіті. Автором зроблено висновок про необхідність відокремлення гендерної педагогіки в самостійну галузь наукових досліджень, предметом котрих повинні бути гендерні і соціальні ролі.