ТЕАТРАЛЬНЕ ЖИТТЯ УКРАЇНИ ХІХ СТ. В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ - Дергач, М.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті аналізуються тенденції розвитку театрального мистецтва України в ХІХ ст., які вплинули на розвиток педагогічних думок щодо формувального впливу театру на особистість. Дослідження соціокультурного середовища, аматорського театрального руху, шкільної практики дозволило визначити головні напрями, за якими проходило становлення вітчизняної театральної педагогіки.