СУТНІСТЬ ТА ГЕНЕЗИС ПРОБЛЕМИ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ - Зубцова, Ю.Є. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті розглянуто історичний аспект проблеми патріотичного виховання молоді. Аналізуються погляди вітчизняних вчених на формування патріотичних рис з давніх часів до сьогодення. Визначається важливість створення єдиної національної ідеї для молоді.