РЕАЛІЗІЦІЯ РЕЛІГІЙНОЇ ОСВІТИ В СИСТЕМІ СЕРЕДНІХ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ: СВІТОВИЙ ДОСВІД - Погромська, Г.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2008)
У світі існують різні підходи до реалізації релігійної освітив в середніх навчальних закладах. Вони залежать від правових норм, змісту освіти, пануючої ідеології. Кожна країна обирає свій шлях, але вивчення існуючого досвіду допомагає швидше пройти шлях становлення та уникнути багатьох помилок.