ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА ДО ІННОВАЦІЙНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Ковальчук, Л.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
На підставі теоретичного аналізу психолого-педагогічних джерел з’ясовано сутність і структуру інноваційної діяльності педагога. Визначено компоненти, критерії, рівні сформованості, педагогічні умови формування готовності майбутнього педагога до інноваційної діяльності. Розроблено і апробовано інтегративну модель формування готовності студентів хімічного та біологічного факультетів до інноваційної професійної діяльності в процесі вивчення педагогічних дисциплін в класичному університеті.