МУЗИЧНІ КОМП’ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВОРЧОСТІ СУЧАСНИХ УКРАЇНСЬКИХ КОМПОЗИТОРІВ - Білозуб, Л.М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті розглянуто розвиток музичних комп’ютерних технологій, застосування їх у творчості сучасними українськими композиторами. Показано, що введеня комп’ютерних технологій у творчий процес дає змогу оволодіти необмеженим ресурсом музично-звукових можливостей, сприяти створенню музичних технік, стимулювати появу цілої палітри нової музичної жанровості. Проблематика сучасного музикознавства засвідчує про необхідність введення програми вивчення нових композиторських технологій, що постали в XX – початку ХХІ ст.