ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ІМІДЖУ ВИХОВАТЕЛЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Сухорукова, С.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті розглянуто питання формування індивідуального іміджу вихователя дітей дошкільного віку. На теоретичному рівні визначені особливості формування у студентів індивідуального іміджу з урахуванням особистісних та професійних якостей педагога. Встановлено, що основними професійними якостями вихователя повинні бути педагогічна ерудиція, імпровізація, інтуїція, мислення, такт, емпатія, творчість та уміння організовувати педагогічне спілкування. Розкрито класифікацію типів іміджу та визначені найбільш ефективні її типи.