РОЛЬ ІНСЦЕНІЗАЦІЇ У ВИХОВНІЙ РОБОТІ В ІНСТИТУТАХ МИСТЕЦТВ - Кукуруза, Н.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті показано, що інсценізація володіє значним потенціалом у процесі розвитку особистості студента. Створюючи інсценізацію та здійснюючи постановку інсценізованого твору, молоді митці виявляють розвиненість естетичного смаку та наполегливою працею доводять і правильність власного вибору літературного твору, і обрані засоби інсценізації, утверджуючись таким чином як творча особистість.