СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ОПТИМІЗАЦІЇ ТА ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЇ БЕЗПЕРЕРВНОЇ МОВНОЇ ОСВІТИ В НЕМОВНИХ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Кушмар, Л. В.; Бербенець, Л. І.; Зощенко, Л. А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті з’ясовано роль безперервної мовної освіти в сучасному українському освітянському просторі. Проаналізовано сучасні підходи до оптимізації та індивідуалізації безперервної мовної освіти в немовних вищих навчальних закладах. Увагу приділено ролі і значенню навчально- методичних комплексів дисциплін як системі дидактичних засобів навчання з дисциплін, необхідних і достатніх для ефективного виконання студентами робочої програми навчальної дисципліни; сучасним напрямам у викладанні іноземних мов та підвищенню мотивації студентів до безперервної освіти.