ФОРМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ПОСЛУГ В УМОВАХ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОГО КЛАСТЕРА - Короткова, Л. І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті акцентовано увагу на проблемі визначення найбільш ефективних форм професійної підготовки майбутніх фахівців сфери послуг, здійснено аналіз сутності поняття «форма професійної підготовки». З’ясовано, що форми організації професійної підготовки майбутніх фахівців сфери послуг в умовах освітньо-виробничого кластера спрямовані на формування професійної компетентності й оптимізацію освітнього процесу. Проаналізовано загальні і спеціальні форми організації діяльності учнів, визначено їхні недоліки і переваги. Указано на необхідність упровадження інноваційних форм навчання в процес формування професійної компетентності майбутніх фахівців.