ТРЕНІНГ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ПСИХОТЕХНІКИ МАЙБУТНЬОГО АКТОРА - Кривошеєва, О. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Представлено обґрунтування необхідності такого тренування організму, яке формує в студентах специфічне психофізичне самопочуття. У статті розглядаються основні проблеми щодо професійної підготовки актора засобом тренінгу, а саме: тренінг професійних навичок, розвиток сприйняття, уваги, набуття м’язової свободи; оволодіння практичними навичками акторської дії. У статті здійснена спроба пояснення деяких вправ акторського тренінгу з психофізичної точки зору, а також осмислення місця і значення тренінгу у вихованні актора. На прикладі представлено зміст заняття з акторського тренінгу.