ПРОБЛЕМИ ПОЛЬСЬКОЇ ОСВІТИ, ПОВʼЯЗАНІ З ПРОЦЕСАМИ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Левицька, В.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті розглядається вплив глобалізації на систему освіти в Польщі як явище, яке має суттєвий вплив на економічне, політичне і соціальне життя в усіх країнах світу, явище, яке є рушійною силою розвитку сучасної цивілізації. Глобалізація – це процес досі не вивчений, процес, навколо якого досі звучать суперечки. Також проаналізовано погляди на історичне тло глобалізації та її характеристики, прояви та наслідки.