ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ - Овсяннікова, В. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті наголошується, що одним з найважливіших компонентів розвитку сучасних інформаційних технологій є створення та використання дистанційних систем навчання у вищих навчальних закладах. Аналізуються різні погляди вчених щодо поняття «дистанційне навчання». До особливостей дистанційного навчання в системі професійної підготовки майбутніх фахівців відносяться: гнучкість, модульність, паралельність, віддаленість, асинхронність, масовість, рентабельність. Розкриваються переваги та недоліки дистанційного навчання у вищому навчальному закладі. Розглянуто види технологій дистанційного навчання, що найчастіше застосовуються у вищих навчальних закладах. Доведено, що дистанційне навчання є перспективною формою організації процесу навчання у вищому навчальному закладі, яка здатна забезпечити систему підготовки та безперервної підтримки високого рівня кваліфікації фахівців.