ЗМІСТ ТА НАПРЯМКИ СОЦІАЛЬНО - ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ З ЛЮДЬМИ ПОХИЛОГО ВІКУ - Мацкевич, Ю.Р. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
У статті розглядаються напрямки (соціальне обслуговування, соціальна допомога, соціальна реабілітація, соціальна профілактика) і зміст соціально-педагогічної роботи з людьми похилого віку віку як багатоаспектної професійної діяльності, що сприяє процесам соціалізації, соціальної інтеграції груп і індивідів, а також спрямованої на зміну відносин між старими людьми і їхнім оточенням, на орієнтацію старих людей на власну активність у вирішенні складних ситуацій і допомагає їм у цьому.