ОЗНАЙОМЛЕННЯ УЧНІВ СТАРШИХ КЛАСІВ ІЗ ЗВИЧАЄВИМ ОДЯГОМ УКРАЇНЦІВ НА УРОКАХ УКРАЇНОЗНАВСТВА (НА МАТЕРІАЛІ ПОВІСТІ І. НЕЧУЯ-ЛЕВИЦЬКОГО “БУРЛАЧКА”) - Ковпік, С.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті розглядаються особливості використання звичаєвого одягу українців під час вивчення повісті І. Нечуя-Левицького “Бурлачка” на уроках українознавства. Особлива увага звертається на роль звичаєвого одягу в розкритті характеру та поведінки персонажів повісті.