ПРОФЕСІЙНА САМОСВІДОМІСТЬ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ: ПОСТАНОВКА ПРОБЛЕМИ - Нісельбаум, Т.Б. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті обґрунтовано необхідність розвитку професійної самосвідомості майбутніх менеджерів; проаналізовано зміст, сутність та структуру понять “самосвідомість”, “професійна самосвідомість”. Також розглянуто складові професійної самосвідомості – професійне самопізнання, самовідношення, самооцінка, саморегулювання; показано зв’язок процесу формування професійної самосвідомості з процесом професійного становлення особистості.