МОДЕЛЮВАННЯ ЗМІСТУ КОМПЕТЕНЦІЇ ЯК НАУКОВО - ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Лічман, Л.Ю. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті аналізуються принципи та напрями побудови моделей компетентності в сучасній педагогіці – дефініювання поняття, аналіз контекстів уживання відповідного терміну, опис видів та варіантів вияву, спостереження за комунікативною діяльністю. Розглядається специфіка побудови моделей компетентності на різних етапах розвитку компетентністного підходу в освіті.