ВИКОРИСТАННЯ САЙТУ КЛАСУ ЯК ЗАСОБУ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ ШКОЛЯРІВ - Соколова, Л.Є.; Олевська, Ю.Б.; Олевський, В.І.; Гуль, О.Ю. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
Розглядається вплив сайту п'ятого класу загальноосвітньої школи на процес формування інформаційної культури і стимулювання пізнавальної активності учнів. За допомогою сайту інтерес школярів до Інтернету перемикається на сприйняття учбової і педагогічної інформації. Ведення рубрик розподіляється між учнями класним керівником, періодично проводиться оцінка роботи відповідальних і їх ротація. У результаті школярі одержують навики роботи в Інтернеті і практичного використовування отриманої інформації. Проведені статистичні оцінки вказаних тенденцій.