УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФАХІВЦІВ ІЗ ВИДАВНИЧОЇ СПРАВИ ТА РЕДАГУВАННЯ ЗАСОБАМИ ІНФОГРАФІЇ - Микитів, О. М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті розглянуті підходи до тлумачення дефініцій «компетентність» і «компетенція», у результаті чого встановлено, що їх розмежування відбувається на основі ставлення до людини та до діяльності; об’єктивності та суб’єктивності умов, які визначають якість професійної діяльності. Компетенція та компетентність також розглядаються як система та її елемент, як потенційне та актуальне, як ідеальне та реальне. Обґрунтовано поняття «професійна компетентність», яке розглядається як інтегративна професійна характеристика особистості фахівця. Досліджено проблему формування фахової компетентності майбутніх спеціалістів із видавничої справи та редагування з допомогою інфографіки.