Особливості використання біхевіорального підходу в адаптації персоналу до організаційних змін - Калюжна, Є.М.; Цибульська, Д.К. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті відображено теоретичні аспекти використання біхевіорального підходу в адаптації персоналу до організаційних змін. Проведено аналіз досліджень з проблеми адаптації персоналу до організаційних змін та зроблено акцент на доцільності застосування біхевіорального підходу як ефективної стратегії підвищення її рівня. Визначено основні переваги використання біхевіорального підходу і показано, що застосування його методів, методик і технік дозволяє передбачати і розуміти поведінку працівників в організації, спонукаючи їх до продуктивної праці в умовах постійних змін. Сформульовано висновок щодо значного потенціалу біхевіорального підходу як методу зниження рівня опору організаційним змінам з боку персоналу.