Перинатальна психологія як нова галузь досліджень та психологічної практики - Мосол, Н.О. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті визначено предмет, завдання та проблематику перинатальної психології. Розглянуто основні етапи становлення перинатальної психології як самостійної науки та особливості розвитку перинатальної психології в Україні; визначено зміст та специфіку діяльності перинатальних психологів. Аналізуються практичні аспекти перинатальної психології: психологічний супровід вагітних, робота з сім’ями, підготовка до пологів та батьківства. Перинатальний період розглядається як критичний етап розвитку особистості з погляду впливу на психічний та фізичний розвиток дитини. Автор також досліджує питання перинатального виховання, метою якого є встановлення міцного зв’язку батьків з дитиною та сприяння створенню оптимальних умов для гармонійного розвитку дитини.