Процес глобалізації: система підготовки практичних психологів у вищій школі - Сенько, Т.В. (Журнал сучасної психології, 2016)
У статті описані та проаналізовані основні компоненти підготовки практичних психологів у вищій школі в рамках процесу глобалізації. Автор статті: 1)  розглядає  питання,  пов’язані  з  моделюванням  сучасної  системи  підготовки  фахівців-психологів  у вищій школі; 2) приділяє основну увагу тому, як саме потрібно готувати практичних психологів у ситуації інтенсивного розвитку науки і техніки, інформатизації життєвого простору та процесу глобалізації; 3) підкреслює, що у сучасних психолого-педагогічних дослідженнях акцент робиться, перш за    все, на проблеми    формування    професійної компетентності  при  підготовці студентів  до  роботи  в  системі  «людина-людина»;  4)  характеризує  найважливіші завдання викладання у вищій школі на сучасному етапі розвитку суспільства; 5) робить основний акцент на понятті особистісної зрілості як найбільш важливому компоненті в рамках професійної компетентності практичного  психолога. У висновку автор підкреслює, що інвестиції в людський потенціал – це найбільш економічно ефективні інвестиції сьогодні.