Розробка та апробація методики з визначення рівня професійної самоактуалізації особистості - Шутько, Д.О.; Ткалич, М.Г. (Журнал сучасної психології, 2016)
Розробку опитувальника з визначення рівня професійної самоактуалізації персоналу було проведено на підставі  теоретико-методологічного  аналізу  проблеми  самоактуалізації,  професійної  самоактуалізації  та  самореалізації. Виокремлено наступні діагностичні критерії професійної самоактуалізації: мої професійні успіхи; цілеспрямованість професійної діяльності; креативність; професійний розвиток; поглиненість професійною діяльністю; професійна автономність; умови для професійної реалізації. За допомогою апробації опитувальника (n = 346) визначено, що він містить 1 шкалу, має високий рівень надійності (внутрішньої узгодженості), підкоряється нормальному розподілу, дозволяє визначити низький, середній та високий рівень професійної самоактуалізації особистості та якісно їх описати.