Психологічні особливості інформаційного стресу - Скрипаченко, Т.В. (Журнал сучасної психології, 2018)
Стрес – це реакція на неочікувані, екстремальні події в зовнішньому середовищі. Він має фізиологічні та психологічні ознаки, причини, якими є конкретні стрес-фактори, що його викликають. Стрес впливає на діяльність особистості, її психічний стан, комунікації. Сьогодні особистість живе і функціонує в інформаційному світі. Цей світ складається із безмежної кількості інформаційних потоків, які кожну секунду впливають на людину. Всебічний вплив інформації створює для людини не тільки зручності. Така ситуація породжує стресові стани, тому що інформації може бути занадто багато, вона може мати непередбачуваний характер, вимагати від особистості швидких дій, швидкого психічного реагування та адаптації до нових умов. Інформаційний стрес викликає стан психічної напруги, тривоги, страху та інші психологічні стани. Особливо це стосується інформації, яка за своєю сутністю не відповідає моральним нормам, маніпулює та робить особистість залежною від певної інформації.