ВИКОРИСТАННЯ ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Терьохіна, О. Л.; Кириченко, О. В.; Дуднік, Ю. І. (Фізичне виховання та спорт, 2020)
Кожен вид дисципліни потребує постійного розвитку, пошуку нових шляхів реалізації тощо. Усебічний розвиток особистості реалізується через форму- вання здорового способу життя. У статті наведено основні показники, кри- терії та рівні готовності викладача фізичного виховання вищого навчального закладу до використання фізкультурно-оздоровчих технологій у професійній діяльності. Нині в сучасній освіті закономірним виявляється рух викладачів фізичного виховання до використання фізкультурно-оздоровчих технологій на практичних заняттях із фізичного виховання, зміни концепції спортив- ної орієнтації фізичної культури на оздоровчу, що спрямовується на ство- рення варіативних форм, розроблення та апробацію нових технологій тощо. Модернізація системи підготовки фахівців педагогічного профілю у ВНЗ галузі фізичної культури та спорту є важливим елементом педагогіки вищої школи. Після обговорення широкого кола проблем, пов’язаних із подальшим розвитком міжнародної співпраці в галузі освіти, науки, культури, інформа- ції та комунікації, новими стратегічним підходами було визнано: поліпшення якості освіти через підвищення рівня викладання, навчання, адекватності й ефективності; освіта в дусі цінностей, демократичної громадянськості, прав людини, терпимості й діалогу задля примирення та миру; посилення уваги до вищої освіти через її важливість для інноваційної діяльності та формування міцніших суспільств й економік, а також проблеми зі вступом на цей рівень навчання; формування глобальної платформи для обговорення освітніх інно- вацій і реформ із погляду майбутнього освіти; надання нового імпульсу зусил- лям щодо забезпечення освіти для всіх через формування нових партнерських зв’язків. Найважливішими компонентами готовності викладача фізичного виховання вищого закладу освіти до використання фізкультурно-оздоровчих технологій у професійній діяльності є мотиваційний, когнітивний, особистіс- ний, фізичний компоненти.