ОЦІНКА РОЗВИТКУ РУХОВИХ ЗДІБНОСТЕЙ ПЛАВЦІВ - Крюков, Ю.М.; Бабій, В.Г. (Фізичне виховання та спорт, 2019)
Установлено, що ефективність управління тренувальним процесом залежить від об’єктивності інформації про спортсмена, про зміну його працездатності, про стан організму під час тренування, про ступінь володіння технікою рухів, про величину тренувальних навантажень, про зміну спортивних результатів. Дані про різноманітні сторони підготовленості плавця, що постійно змінюються, коливаннях його стану під впливом різноманітних факторів є основою для управління процесом спортивного тренування. Визначено шляхи оптимізації управління процесом спортивного тренування на підставі зворотного зв’язку, що надходить від спортсмена до тренера. З’ясовано, що ефективність управління процесом спортивного тренування протягом періодів та етапів підготовки пов’язана з чітким кількісним виразом структури тренованості і змагальної діяльності, характерною для конкретної змагальної дистанції.