ШЛЯХИ САМОВДОСКОНАЛЕННЯ СТУДЕНТІВ АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА

  • О.В. Cоколова
  • Д.Г. Тищенко

Анотація

Не викликає сумніву теза щодо впливу фізичної культури і спорту на організм молодої людини, його працездатність, розумові здібності та емоційну сферу життєдіяльності. Тому підбирати зміст занять з фізичного виховання і спортивної самопідготовки студентів слід з урахуванням специфіки навчання майбутніх фахівців. Метою дослідження було розробити моделі управління інформацією в проектах самовдосконалення студентів для їх конкурентоспроможної професійної керування, як одного з важливих чинників отримання заданих цілей проекту. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання: провести аналіз одержуваної студентами інформації психологічного та інших характерів, що стосуються проекту їх спортивного самовдосконалення; порівняти характер вхідної інформації й її зіставлення з цілями проекту; розробити модель керування інформацією в проектах спортивної самопідготовки студентів для досягнення успіху проекту. Спортивна діяльність моделює ситуації, в яких цілеспрямована системна робота над собою приводить до помітних якісних змін особистості, створює прецедент запланованого і виразно-контрольованого її зростання, а також широкий комплекс впливів на особистість. Ці підходи і навички, які придбані під час спортивних занять, нерідко переносяться та застосовуються у професійній діяльності, особливо коли виникає нагальна потреба істотно підвищувати свій професійний рівень в умовах сучасної жорсткої конкуренції за робочі місця.

Посилання

1. Анохин П.К. Проблемы принятия решения в психологии и физиологии. Москва, 1976. С. 7–16.
2. Бойко Е.И. Время реакции человека. М. : Медицина, 1964. 439 с.
3. Бойченко С. Д. Помехоустойчивость точностных движений и возможные пути ее повышения в процессе спортивной тренировки (экспериментальное исследование на материале фехтования). 1980. 82 с.
4. Келлер В.С. Исследование деятельности спортсменов в вариативных конфликтных ситуациях: автореф. дис. … д-ра пед.н. Киев: Здоров’я, 1975. 33 с.
5. Психологическое обеспечение спортивной деятельности : монография / под общ. ред. Г.Д. Бабушкина: Сибирский гос. ун-т физ. культуры. Омск : [б.и.], 2006. 380 с.
6. Тищенко В.О. Управління методологією у проектах спортивної підготовки студентів. Тези VIІ Міжнародної науково-практичної конференції «Управління проектами: стан і перспективи». Миколаїв, НУК ім. адмірала Макарова. 2011. С. 86–92.
7. Уляева Л. Г., Мельник Е. В. Психическая саморегуляция спортсменов как показатель самореализации личности. Ученые записки университета им. ПФ Лесгафта. 2017. №. 2. 144.
Опубліковано
2018-10-30
Як цитувати
CоколоваО., & Тищенко, Д. (2018). ШЛЯХИ САМОВДОСКОНАЛЕННЯ СТУДЕНТІВ АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА. Фізичне виховання та спорт, (2), 143-146. вилучено із https://journalsofznu.zp.ua/index.php/sport/article/view/813