АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ В УКРАЇНІ

  • Л.М. Ціж
Ключові слова: технічні засоби реабілітації, особи з інвалідністю, нормативно-правові документи

Анотація

Висвітлюються питання забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю в Україні, які затверджені нормативно-правовими документами. У зв’язку з різними змінами та доповненнями затвердженими органами виконавчої влади у даних документах спостерігаються суперечності в положеннях, а відповідно, виникають проблеми в забезпеченні технічними засобами реабілітації. Кількість технічних засобів реабілітації, які потребують особи з інвалідністю та кількість засобів, які держава надає впродовж останніх років, забезпечується не повною мірою. Аналіз цієї проблеми показав, що окрім суперечностей у законодавчій базі, наявні також проблеми з фінансуванням для забезпечення потреб у технічних засобах реабілітації осіб з інвалідністю.

Посилання

1. Закон України "Про реабілітацію інвалідів в Україні" [Електронний ресурс]. – Режим доступу до ресурсу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2961-15/page.
2. Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації [Електронний ресурс] // Київ, Рахункова палата. – 2015. – Режим доступу до ресурсу: http://www.ac-rada.gov.ua/doccatalog/document/16747012/Zvit_12-3.pdf. 3.
3. Капанадзе Б. П. Актуальні проблеми соціального захисту інвалідів в Україні / Б.П. Капанадзе // Право і суспільство. – 2015. – № 4(3). – С. 116-121. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pis_2015_4(3)__21.
4. Кравченко М. В. Актуальні проблеми соціального захисту інвалідів в Україні [Електронний ресурс] / М. В. Кравченко // Державне управління: теорія та практика. – 2010. – № 2. – Режим доступу : www.academy.gov.ua/ej/ej12/txts/10kmvziu.pdf.
5. Постанова Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів” [Електронний ресурс] // Київ. – 2012. – Режим доступу до ресурсу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/321-2012-%D0%BF/page.
6. Про становище осіб з інвалідністю в Україні: Національна доповідь / Міністерство соціальної політики України, Державна установа «Науково-дослідний інститут соціально-трудових відносин». – К., 2013. – 198с.
7. Шурма І. М. Соціальний захист інвалідів як об’єкт державного управління [Електронний ресурс] / І.М. Шурма // Актуальні проблеми державного управління. – 2013. – № 2. – С. 38-45. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apdy_2013_2_7.
Опубліковано
2017-09-26
Як цитувати
Ціж, Л. (2017). АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ В УКРАЇНІ. Фізичне виховання та спорт, (1), 181-189. вилучено із https://journalsofznu.zp.ua/index.php/sport/article/view/840

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають