ОЦІНКА РОЗВИТКУ РУХОВИХ ЗДІБНОСТЕЙ ПЛАВЦІВ

  • Ю.М. Крюков
  • В.Г. Бабій
Ключові слова: тренувальний процес, фізичні вправи, фізичні навантаження, функціональні системи

Анотація

Установлено, що ефективність управління тренувальним процесом залежить від об’єктивності інформації про спортсмена, про зміну його працездатності, про стан організму під час тренування, про ступінь володіння технікою рухів, про величину тренувальних навантажень, про зміну спортивних результатів. Дані про різноманітні сторони підготовленості плавця, що постійно змінюються, коливаннях його стану під впливом різноманітних факторів є основою для управління процесом спортивного тренування. Визначено шляхи оптимізації управління процесом спортивного тренування на підставі зворотного зв’язку, що надходить від спортсмена до тренера. З’ясовано, що ефективність управління процесом спортивного тренування протягом періодів та етапів підготовки пов’язана з чітким кількісним виразом структури тренованості і змагальної діяльності, характерною для конкретної змагальної дистанції.

Посилання

1. Плавание : [Учебник] / Под общ. ред. В. Н. Платонова. Киев : Олимпийская литература, 2000. 495 с.
2. Сергієнко Л. П. Спортивна метрологія: теорія і практичні аспекти: Підручник. Київ : КНТ, 2010. 776 с. 3. Сухова О. С. Коррекция тренировочного процесса квалифицированных пловцов на основании оценки структуры специальной работоспособности : Дис. ... канд. пед. наук : 13.00.04 : СПб., 2004. 150 c
4. Бубэ Х., Фэк Г., Штюблер Х., Трогш Ф. Тесты в спортивной практике. Москва : Физкультура и спорт, 1968. 239 с.
5. Gore C. J. Physiological Tests for Elite Athletes. Australian Sports Commission. Champaign, IL. : Human Kinetics, 2000. 464 p.
6. Foster C. Fitzgerald D. J., Spatz P. Stability of the blood lactate–heart rate relationship in competitive athletes. Medicine and Science in Sports and Exercise. 1998. Vol. 31. P. 578–582.
Опубліковано
2019-05-23
Як цитувати
Крюков, Ю., & Бабій, В. (2019). ОЦІНКА РОЗВИТКУ РУХОВИХ ЗДІБНОСТЕЙ ПЛАВЦІВ. Фізичне виховання та спорт, (2), 83-86. вилучено із https://journalsofznu.zp.ua/index.php/sport/article/view/547