УМОВИ, ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНИХ СМАКІВ, УПОДОБАНЬ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ У ЛІЦЕЇСТІВ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

  • О.Д. Фесенко
Ключові слова: естетичні смаки, українська мова та література, зв’язне мовлення, переказ

Анотація

У статті зосереджується увага на актуальних питаннях умов, шляхів формування естетичних смаків на уроках української мови та літератури у ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Вказано на важливість виявлення та виховання естетичних уподобань на уроках мови, літератури, необхідності міжпредметних зв’язків. Представлено взаємозв’язок особливостей раннього юнацького віку, специфіки роботи з обдарованими дітьми. Зосереджено увагу на конкретних підходах та ефективних формах роботи, які реалізують завдання формування естетичних смаків та стійких уподобань у військових ліцеїстів.

Посилання

1. Українська література. 10-11 класи. Програма для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Рівень стандарту, академічний рівень. – 2011. – К. : «Грамота». – 72 с.
2. Густосологія [Текст] : навчальний посібник. В 10 т. Т.1. Естетичні смаки: їх витоки і формування / Н. Г. Калашник. – Х. : Колегіум, 2009. – 228 с.
3. Стрілько В. Родинна пам'ять / В. Стрілько – Миронівка: ЗАТ «Миронівська друкарня», 2009. – 192 с.
Опубліковано
2023-06-12
Як цитувати
Фесенко, О. (2023). УМОВИ, ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНИХ СМАКІВ, УПОДОБАНЬ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ У ЛІЦЕЇСТІВ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ. Педагогічні науки: теорія та практика, (1), 86-90. вилучено із http://journalsofznu.zp.ua/index.php/pedagogics/article/view/3355
Розділ
РОЗДІЛ II. ТЕОРІЯ ТА МЕТОДИКА НАВЧАННЯ (З ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ)