ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ І СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

  • Г. П. Грибан
Ключові слова: професійна підготовка, фахівці, фізичне виховання і спорт, реабілітація, обмеження в розвитку

Анотація

Зміст статті розкриває теоретичні аспекти професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи. Розглянуто вітчизняні та іноземні літературні джерела, у яких висвітлені питання професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи. Надано аналіз сучасного стану і перспективи професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи з людьми, які мають обмеження в розвитку. Людина з обмеженими фізичними можливостями в сучасному демократичному суспільстві не має права залишатися на узбіччі соціально-культурних процесів, системи людських взаємин та цінностей. Люди з обмеженими фізичними можливостями мають такі ж права, як і здорові люди, їм необхідно повноцінно навчатися, отримувати загальну освіту, по мірі можливості повноцінно брати участь у соціальному житті суспільства, приносити користь державі.

Посилання

1. Долинний Ю. О. Теоретико-методологічні основи підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи. Духовність особистості: методологія, теорія і практика: зб. наук. праць / гол. ред. Г. П. Шевченко. Сєверодонецьк: СНУ ім. В. Даля, 2015. Вип.6 (69). С. 46–54.
2. Казакова С. М., Казаков Е. А. Сучасний стан підготовки та перспективи працевлаштування фахівців з фізичної реабілітації. Фізична та фізіотерапевтична реабілітація. Реабілітація СПА-технологій: матеріали конф., м. Севастополь, 29-30 квітня 2009 р. Севастополь, 2009. С. 36-37.
3. Карпюк Р. П. Професійна підготовка майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання: теорія та методика: монографія. Луцьк: ВАТ «Волинська обласна друкарня», 2008. 504 с.
4. Кукса В. Переорієнтація професійної самосвідомості студента-фізреабілітолога. Теорія і методика фізичного виховання і спорту. 2002. № 4. С. 40-47.
5. Магин В. А. Контекст модернизации высшего профессионального физкультурного образования. Теория и практика физической культуры. 2005. № 4. С. 39-41.
6. Сущенко Л. П. Професійна підготовка майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту (теоретико-методологічний аспект) / Ін-т педагогіки і психології проф. освіти АПН України. Запоріжжя: Запорізький держ. ун-т, 2003. 442 с.
7. Hayes S. Executive dysfunction post-stroke: an insight into the perspectives of physiotherapists. Disability and Reabilitation. 2015. Vol. 37. Issue 20. P. 1817–1824.
8. Mintz J. Turning Points: 27 Visionaries in Education Tell Their Own Stories. Alternative Education Resource Organisation. 2010. 432 р.
9. Program for education and rehabilitation of disabled students. Jelenia Gora, Kolegium Karkonoskie, 2001. 280 p.
Опубліковано
2018-11-27
Як цитувати
Грибан, Г. П. (2018). ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ І СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ. Педагогічні науки: теорія та практика, (1), 90-95. вилучено із http://journalsofznu.zp.ua/index.php/pedagogics/article/view/1093