ЗМІСТ ТА НАПРЯМКИ СОЦІАЛЬНО - ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ З ЛЮДЬМИ ПОХИЛОГО ВІКУ

  • Ю.Р. Мацкевич
Ключові слова: соціально-педагогічна робота, соціальне обслуговування, соціальна допомога, соціальна реабілітація, соціальна профілактика

Анотація

У статті розглядаються напрямки (соціальне обслуговування, соціальна допомога, соціальна реабілітація, соціальна профілактика) і зміст соціально-педагогічної роботи з людьми похилого віку віку як багатоаспектної професійної діяльності, що сприяє процесам соціалізації, соціальної інтеграції груп і індивідів, а також спрямованої на зміну відносин між старими людьми і їхнім оточенням, на орієнтацію старих людей на власну активність у вирішенні складних ситуацій і допомагає їм у цьому.

Посилання

1. Яцемирская Р.С., Беленькая И.Г. Социальная геронтология: Учебн. пособие для студ. высш. учебн. заведений. – М.: ВЛАДОС, 1999.- 224с.
2. Дыскин А.А., Танюхина Э.И. Социально-бытовая и трудовая реабилитация инвалидов и пожилых граждан. – М.: Логос, 1996 – 224 с.
3. Настольная книга специалиста: социальная работа с пожилыми / Демидова Т.Е. и др. – М., 1995. – 413 с.
4. Энциклопедия социальной работы: В 4 т. – М., 1994. – Т.2. – 634 с.
Опубліковано
2005-06-06
Як цитувати
Мацкевич, Ю. (2005). ЗМІСТ ТА НАПРЯМКИ СОЦІАЛЬНО - ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ З ЛЮДЬМИ ПОХИЛОГО ВІКУ. Педагогічні науки: теорія та практика, (1), 60-66. вилучено із http://journalsofznu.zp.ua/index.php/pedagogics/article/view/1672