ВИСТУП СПОРТСМЕНІВ ЗИМОВИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ВИДІВ СПОРТУ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ФІЗКУЛЬТУРНО-СПОРТИВНЕ ТОВАРИСТВО «КОЛОС» УПРОДОВЖ 2016-2017 РОКІВ

  • О.В. Апайчев
  • Т.В. Самоленко
  • М.В. Доровських
  • О.П. Мендусь
Ключові слова: виступ, зимові олімпійські виді, змагання, спортсмени, фізкультурно-спортивне товариство

Анотація

На сучасному етапі розвитку українського суспільства залишається актуальним всебічне підтримання сфери фізичної культури і спорту з боку держави. Одним із важливих напрямів роботи органів місцевого самоврядування, виконавчої влади є сприяння розвитку фізичної культури і спорту. Метою діяльності є сприяння організації та проведенню фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед широких верств населення України, сприяння постійному підвищенню рівня фізичного здоров’я своїх членів, а також задоволення та захист спільних інтересів своїх членів. Проте, як свідчить досвід, пропаганда здорового способу життя, залучення сільських громад, зокрема дітей і молоді, до занять фізкультурою і спортом, змістовного дозвілля є надзвичайно корисною і потрібною справою. У статті розглядаються результати виступів спортсменів ГО «ВФСТ «Колос» із зимових олімпійських видів спорту упродовж сезону 2016-2017 років. Проведений аналіз виступів спортсменів по зимовим видам спорту на змаганнях свідчить про різні виступи спорту. Виступ спортсменів на цих змаганнях показав, що за підсумками серед фізкультурно-спортивних товариств «ВФСТ «Колос» України посіло друге місце. Ріст спортивних досягнень визначає пошук та впровадження інноваційних форм вдосконалення всіх складових підготовки спортсменів, що конкурують на світовому рівні. Для запобігання відтоку спортсменів вищої кваліфікації необхідно переглянути підходи до системи їх заохочення, виправдані з огляду на те, що існуюча і постійно зростаюча конкуренція у боротьбі за перемогу на змаганнях вищого рівня, політичне значення таких перемог для Товариства і нашої країни загалом та досягнення їх на межі людських можливостей вимагають від спортсменів та тренерів кропіткої роботи з великими обсягами навантажень протягом багатьох років. Існуюча система підготовки спортсменів повинна бути орієнтована на досягнення максимального рівня функціональних можливостей та їх реалізацію в головних змаганнях сезону. Необхідно проводити спеціальні заходи щодо підвищення кваліфікації тренерів, поліпшувати медико-біологічне та науково-методичне обслуговування й підготовки спортсменів, упроваджувати в практику підготовки спортсменів високої кваліфікації передові технології.

Посилання

1. Вареник О. Н. Социально-єкономические проблемы детско-юношеского спорта в Украине. Олимпийский спорт и спорт для всех. Київ, 2005. С. 46.
2. Гуськов С. И., Платонов В. Н., Мичуда Ю. П. Экономические основы олимпийского спорта. Энциклопедия олимпийского спорта. Том 2. Часть 4. Київ: Олимпийская литература, 2004. С. 388–426.
3. Мічуда Ю. П. Проблеми вдосконалення механізму державного управління сферою фізичної культури і спорту в Україні. Збірник наукових праць Волинського державного університету. Т.1. Луцьк, 2002. С. 26–28.
4. Панченко В. Ф., Апайчев О. В., Самоленко Т. В. Проблеми розвитку фізичної культури і спорту об’єднаних територіальних громадах сіл і селищ в умовах децентралізації влади (Соціальний аспект) Фізична культура, спорт та здоров’я нації. Збірник наукових праць. Вип. 3(22). Вінниця: Планер, 2017. С. 654–659.
5. URL: http://ukrkolos.vn.ua/pro-nas/istoriya-tovaristva/; http://ukrkolos.vn.ua/pro-nas/statut/.
6. URL: http://newlife.rv.ua/9-cat-all/2974-rozvytok-sportu-na-seli-turbota-pro-zdorov-ia-hromady.html.
Опубліковано
2018-10-30
Як цитувати
Апайчев, О., Самоленко, Т., Доровських, М., & Мендусь, О. (2018). ВИСТУП СПОРТСМЕНІВ ЗИМОВИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ВИДІВ СПОРТУ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ФІЗКУЛЬТУРНО-СПОРТИВНЕ ТОВАРИСТВО «КОЛОС» УПРОДОВЖ 2016-2017 РОКІВ. Фізичне виховання та спорт, (2), 68-73. вилучено із http://journalsofznu.zp.ua/index.php/sport/article/view/802